Womens Club
Απρίλιος 29, 2024, 12:41:51 μμ
Καλώς ορίσατε,
Επισκέπτης
. Παρακαλούμε
συνδεθείτε
ή
εγγραφείτε
.
1 ώρα
1 μέρα
1 εβδομάδα
1 μήνας
Χωρίς όριο
Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Αρχική
Βοήθεια
Αναζήτηση
Σύνδεση
Εγγραφή
Womens Club
>
Μαγειρική - Συνταγές
>
Μαγειρική Συνταγές
>
Μεζέδες για ούζο
>
Γαύρος ξιδάτος
Σελίδες: [
1
]
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Αποστολέας
Θέμα: Γαύρος ξιδάτος (Αναγνώστηκε 2153 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
dimitra
Jr. Member
Μηνύματα: 76
Γαύρος ξιδάτος
«
στις:
Ιούνιος 18, 2010, 11:45:00 πμ »
Υλικά που θα χρειασθούμε:
* Γαύρος, 1 κιλό
* Αλάτι, 50 γραμμάρια
* Ξύδι, 1 μπουκάλι
* Σκόρδο, 3 σκελίδες
Εκτέλεση Συνταγής
Βάζουμε τον καθαρισμένο γαύρο σε ένα μπολ σε στρώσεις με αλάτι.
Προσθέτουμε το σκόρδο, και το ξύδι και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για δύο μέρες.
Στη συνέχεια αφαιρούμε τα κόκαλα από το γαύρο και τον διατηρούμε σε ηλιέλαιο στο ψυγείο.
Αναφορά στον συντονιστή
Καταγράφηκε
alexia
Administrator
Μηνύματα: 345
Απ: Γαύρος ξιδάτος
«
Απάντηση #1 στις:
Δεκέμβριος 03, 2012, 05:12:11 μμ »
Άλλη μία συνταγή και ένας καταπληκτικός ουζομεζές!!!
Ετοιμάζουμε τον γαύρο: Αφαιρούμε το κεφάλι και την ραχοκοκαλιά. Δηλαδή με το ένα χέρι κρατάμε το γαύρο και με το άλλο τραβάμε το κεφάλι προς το μέρος της κοιλιάς. Μαζί με το κεφάλι φεύγει και η ραχοκοκαλιά. Έτσι μένει ο γαύρος φιλέτο και καθαρός.
Πλένουμε το γαύρο καλά, μεχρί να φύγουν τα αίματα.
Στην συνέχεια σε ένα γυάλινο ή πορσελάνινο σκεύος βάζουμε 1 σειρά γαυράκια και ρίχνουμε αρκετό αλάτι (χοντρό).
Από πάνω τοποθετούμε λίγο σκόρδο κομμένο σε μικρές φετούλες.
Ακολουθεί η δεύτερη σειρά όπως η πρώτη και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο γαύρος.
Ρίχνουμε τόσο ξύδι όσο να σκεπαστούν ο γαύρος.
Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη, και το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
Βγάζουμε το γαύρο ξυδάτο απο το ψυγείο και αδειάζουμε το ξύδι.
Σε καθαρό σκεύος βάζουμε 1 σειρά γαύρο, λάδι μεχρι να σκεπαστούν και λίγη ρίγανη.
Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο γαύρος.
Σε αυτό το σημείο ο γαύρος ξυδάτος είναι έτοιμος για σερβίρισμα.
Διατηρείται στο ψυγείο για μια εβδομάδα.
Αναφορά στον συντονιστή
Καταγράφηκε
Ο κόσμος είναι πολύς για να κάνω σε όλους το χατήρι!
Σελίδες: [
1
]
Εκτύπωση
« προηγούμενο
επόμενο »
Μεταπήδηση σε:
Επιλέξτε προορισμό:
-----------------------------
General Category
-----------------------------
=> Γενικοί Κανόνες
=> Θέματα Ανθρωπιστικής Βοήθειας - Επείγουσες Κλήσεις
=> Ειδήσεις
-----------------------------
Μόδα ομορφιά
-----------------------------
=> Ο κόσμος της μόδας
=> Προτάσεις Αγοράς
=> Beauty shop
===> Hair Dressing
===> MakeUp
===> Perfumes
===> Body & Skin Care
===> Face
===> Accessories
-----------------------------
Life Ζωή
-----------------------------
=> Διακοπές/Ταξίδια
=> Health & Ecology - Yγεία
=> Γυμναστική
=> Διατροφή
===> Δίαιτες - Απώλεια Βάρους
=> Hobby του ελεύθερου χρόνου
-----------------------------
Κοινωνικές Σχέσεις, Οικογένεια & Έρωτας
-----------------------------
=> Συζήτηση περί Σέξ
=> Απιστία
=> Γονείς και Παιδιά
===> Ανήλικοι και Ναρκωτικά
===> Παιδική Κακοποίηση
===> Όλα για το παιδί
===> Παιδικές Ασθένειες
-----------------------------
Γυναίκα & Τεχνολογία
-----------------------------
=> Freeware ( Opensoft ) Προγράμματα
===> Εργαλεία συστήματος
===> Πλοήγηση στο διαδίκτυο
===> PDF Utilities
===> Επεξεργασία Video
===> Για Υπότιτλους
===> Αντίγραφα ασφαλείας / Backup
===> Chat & Voip
===> Anti-Virus
=> Software
=> Facebook- Τα μυστικά του
=> Κινητή Τηλεφωνία
=> Η/Υ & Περιφερειακά / PDA / GPS / Navigation
-----------------------------
Entertainment - Ψυχαγωγία
-----------------------------
=> Διασκέδαση / Κοσμικά / Εκδηλώσεις
=> Κινηματογράφος
===> Νέες Ταινίες
=> Jokes / Fun Section - Ανέκδοτα
===> Ατάκες
=> Μαντινάδες
-----------------------------
Γυναίκα Αυτοκίνητο και Μηχανή
-----------------------------
=> Αυτοκίνητο
=> Μηχανή
-----------------------------
Μαγειρική - Συνταγές
-----------------------------
=> Οι Εποχές των Τροφίμων
=> Ανατομία κρέατος
=> Μαγειρική Συνταγές
===> Συνταγές Κρεατικών
=====> Με Μοσχάρι
=====> Με Αρνί
=====> Με Χοιρινό
=====> Με κατσίκι
=====> Με κοτόπουλο
=====> Με κιμά
===> Συνταγές Ψαρικών
===> Συνταγές για Χορτοφάγους
===> Συνταγές Ζυμαρικών
===> Συνταγές για σαλάτες
===> Διαιτητικές Συνταγές
===> Μεζέδες για ούζο
===> Συνταγές για Κηνύγι
===> Συνταγές για ψωμί
===> Χριστουγεννιάτικες Συνταγές
===> Πασχαλινές Συνταγές
===> Νηστήσιμες Συνταγές
===> Συνταγές για γλυκά
===> Διαιτητικά Γλυκά
===> Συνταγές Νηστήσιμων Γλυκών
===> Διάφορα Μυστικά
=> Συνταγές για Παιδιά
=> Τι τρώμε σήμερα
=> Ποτά
=> Ποτά χωρίς αλκοόλ & Ροφήματα
=> Συνταγές για Αξιοπρεπή Καφέ
-----------------------------
Κοινωνικές Επιστήμες - Αστρολογία
-----------------------------
=> Ζώδια
=> Κοινωνικά
=> Τέχνες, Λογοτεχνία και Πολιτισμός
=> Περιβάλλον
-----------------------------
Επιχειρηματικότητα
-----------------------------
=> Γυναικεία Επιχειρηματικότητα
=> Οικονομία, Χρήματα, Εργασία & Καριέρα
===> Γυναίκα & Στρατός
-----------------------------
Χαλαρή Κουβεντούλα
-----------------------------
=> Έξυπνες Συμβουλές
===> Φτιάξτο μόνη σου
=> Cocktail Hour
=> O Κήπος μας
Φόρτωση...