Womens Club
Απρίλιος 29, 2024, 12:41:51 μμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
 
   Αρχική   Βοήθεια Αναζήτηση Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Γαύρος ξιδάτος  (Αναγνώστηκε 2153 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
dimitra
Jr. Member
**
Μηνύματα: 76


« στις: Ιούνιος 18, 2010, 11:45:00 πμ »

Υλικά που θα χρειασθούμε:


    * Γαύρος, 1 κιλό
    * Αλάτι, 50 γραμμάρια
    * Ξύδι, 1 μπουκάλι
    * Σκόρδο, 3 σκελίδες

Εκτέλεση Συνταγής


Βάζουμε τον καθαρισμένο γαύρο σε ένα μπολ σε στρώσεις με αλάτι.
Προσθέτουμε το σκόρδο, και το ξύδι και αφήνουμε το μπολ στο ψυγείο για δύο μέρες.
Στη συνέχεια αφαιρούμε τα κόκαλα από το γαύρο και τον διατηρούμε σε ηλιέλαιο στο ψυγείο.
Αναφορά στον συντονιστή   Καταγράφηκε
alexia
Administrator
******
Μηνύματα: 345



« Απάντηση #1 στις: Δεκέμβριος 03, 2012, 05:12:11 μμ »


Άλλη μία συνταγή και ένας καταπληκτικός ουζομεζές!!!

Ετοιμάζουμε τον γαύρο: Αφαιρούμε το κεφάλι και την ραχοκοκαλιά. Δηλαδή με το ένα χέρι κρατάμε το γαύρο και με το άλλο τραβάμε το κεφάλι προς το μέρος της κοιλιάς. Μαζί με το κεφάλι φεύγει και η ραχοκοκαλιά. Έτσι μένει ο γαύρος φιλέτο και καθαρός.

Πλένουμε το γαύρο καλά, μεχρί να φύγουν τα αίματα.
Στην συνέχεια σε ένα γυάλινο ή πορσελάνινο σκεύος βάζουμε 1 σειρά γαυράκια και ρίχνουμε αρκετό αλάτι (χοντρό).
Από πάνω τοποθετούμε λίγο σκόρδο κομμένο σε μικρές φετούλες.
Ακολουθεί η δεύτερη σειρά όπως η πρώτη και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο γαύρος.

Ρίχνουμε τόσο ξύδι όσο να σκεπαστούν ο γαύρος.

Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη, και το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.

Βγάζουμε το γαύρο ξυδάτο απο το ψυγείο και αδειάζουμε το ξύδι.

Σε καθαρό σκεύος βάζουμε 1 σειρά γαύρο, λάδι μεχρι να σκεπαστούν και λίγη ρίγανη.

Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο γαύρος.

Σε αυτό το σημείο ο γαύρος ξυδάτος είναι έτοιμος για σερβίρισμα.

Διατηρείται στο ψυγείο για μια εβδομάδα.








Αναφορά στον συντονιστή   Καταγράφηκε

Ο κόσμος είναι πολύς για να κάνω σε όλους το χατήρι!
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!