alexia
|
|
« στις: Νοέμβριος 07, 2012, 12:25:08 μμ » |
|
Υλικά που θα χρειασθούμε:
100γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας, (φαρφάλε, λιγκουίνι, ή σπαγγέτι) 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 1/2 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 1 μικρή καυτερή πιπεριά (τσίλι), ψιλοκομμένη 150γρ. τόνο σε λάδι, στραγγισμένος. 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη 1/4 φλιτζανιού λευκό ξηρό κρασί 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση Συνταγής:
Βάζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει, και προσθέτουμε το αλάτι (υπολογίζουμε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού για 1 λίτρο νερό) Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα πλατύ τηγάνι, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την καυτερή πιπεριά. Τα αφήνουμε να σοταριστούν για 5 περίπου λεπτά, και προσθέτουμε τον τόνο, την κάπαρη και το αλάτι. Σβήνουμε με το κρασί, και αφήνουμε το φαγητό μας για λίγα λεπτά να βράσει σε δυνατή φωτιά, ώσπου να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατόπιν χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Όταν τα ζυμαρικά μας είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε και αυτά στο τηγάνι με το μίγμα του τόνου. Κουνάμε ζωηρά το τηγάνι ώστε να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά, και τα περιχύνουμε με λίγο ακόμη ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Καλή σας Όρεξη!
|