Womens Club
Μάιος 19, 2024, 06:07:47 πμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
 
   Αρχική   Βοήθεια Αναζήτηση Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Γεμιστή γαλοπούλα  (Αναγνώστηκε 1330 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
alexia
Administrator
******
Μηνύματα: 345



« στις: Δεκέμβριος 14, 2012, 06:13:58 μμ »

Θα χρειασθούμε 1 γαλοπούλα και από τα κιλά της θα εξαρτηθεί ο χρόνος ψησίματος.
Οι γαλοπούλες ελεύθερης βοσκής, χρειάζονται τόσες ώρες ψήσιμο, όσα και τα κιλά τους (δηλ. αν η γαλοπούλα είναι 5 κιλά, χρειάζεται 5 ώρες ψήσιμο). Οι γαλοπούλες πτηνοτροφείου, σαφώς χρειάζονται λιγότερο χρόνο.


Για τη μαρινάτα θα χρειασθούμε:

1 φλυτζάνι του τσαγιού λάδι
5 - 6 κουτ. σούπας μέλι
1 ½ κουτ. γλυκού τριμμένο φασκόμηλο
1 ½ κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
αλάτι πιπέρι


Για τη γέμιση θα χρειασθούμε:

1 κονσέρβα μικρή κομμένα μανιτάρια
250 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
1 φλυτζ. τσαγιού καρύδι τριμμένο
½ τσαγιού γαλέτα
1 αβγό χτυπημένο
1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση Συνταγής:

24 ώρες, πριν ψήσουμε τη γαλοπούλα, την τοποθετούμε στο ταψί που θα ψηθεί, και αφού ανακατέψουμε τα υλικά της μαρινάτας, την αλείφουμε καλά με πινέλο (και μέσα στην κοιλιά) και κατά διαστήματα την γυρνάμε από όλες τις πλευρές για να μαριναριστεί.

Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης, γεμίζουμε τη γαλοπούλα, την ράβουμε και την τοποθετούμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς C, για να ψηθεί.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος  2-3 φορές την αλείφουμε με τη μαρινάτα (που υπάρχει στο ταψί).


Την αφήνουμε να ψηθεί και ο χρόνος ψησίματος  εξαρτάται από τα κιλά της γαλοπούλας.
   
Ένας τρόπος για να δούμε αν ψήθηκε η γαλοπούλα είναι να τρυπήσουμε το μπούτι της ή το στήθος της και, αν δε βγάζει υγρά, τότε είναι ψημένη.

Καλή σας όρεξη!
Αναφορά στον συντονιστή   Καταγράφηκε

Ο κόσμος είναι πολύς για να κάνω σε όλους το χατήρι!
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!