Womens Club
Μάιος 03, 2024, 04:07:23 πμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
 
   Αρχική   Βοήθεια Αναζήτηση Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Χταπόδι στο αλουμινοχαρτο  (Αναγνώστηκε 1093 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
alexia
Administrator
******
Μηνύματα: 345



« στις: Απρίλιος 05, 2013, 04:10:40 μμ »

Υλικά που θα χρειασθούμε:

    1 χταπόδι γύρω στο κιλό.
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 κ.σ. ξίδι μπαλσάμικο
    1 δαφνόφυλλο
    1 σκελίδα σκόρδο
    1 πρέζα ρίγανη
    2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση Συνταγής

Καθαρίζουμε το χταπόδι και το βάζουμε ολόκληρο μέσα σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το δαφνόφυλλο, το σκόρδο και τη ρίγανη κι ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Δεν το αλατίζουμε καθόλου.
Απλώνουμε σταυρωτά στον πάγκο δύο μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο.
Τοποθετούμε το χταπόδι στη μέση και το περιχύνουμε με το μείγμα.
Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο σε πακέτο – όχι σφιχτά γιατί φουσκώνει με το ψήσιμο.
Ψήνουμε το χταποδάκι για περίπου 2 ώρες στους 180οC.
Οταν το βγάλουμε απο το φούρνο είμαστε πολύ προσεκτικοί στο άνοιγμα του αλουμινόχαρτου γιατί βγάζει ατμούς και ζουμί.
Κόβουμε σε μπουκίτσες και το σερβίρουμε με το ζουμάκι του.


Η παραπάνω συνταγή μπορεί να εκτελεστεί και στο τζάκι σκεπάζουμε με την στάχτη το αλουμινόχαρτο.

Καλή σας Όρεξη !
Αναφορά στον συντονιστή   Καταγράφηκε

Ο κόσμος είναι πολύς για να κάνω σε όλους το χατήρι!
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!