Womens Club
Μάιος 02, 2024, 05:00:48 μμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
 
   Αρχική   Βοήθεια Αναζήτηση Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Χοιρινό στη γάστρα με πατάτες  (Αναγνώστηκε 764 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
alexia
Administrator
******
Μηνύματα: 345



« στις: Δεκέμβριος 19, 2014, 11:49:28 πμ »

   Υλικά που θα χρειασθούμε:

    2 κότσια χοιρινά ή ένα μπούτι χοιρινό χωρίς κόκκαλο γύρω στα 2 κιλά
    4 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
    200 ml λευκό καρασί μέσα στο οποίο έχουμε βάλει και 1 κουταλιά λικέρ πορτοκαλιού
    200 ml ζωμό λαχανικών
    4 σκελίδες σκόρδο κομμένες στην μέση
    4 φύλα δάφνης
    2 ξυλάκια κανέλας
    8 καρφάκια γαρίφαλου
    φλούδα από ένα λεμόνι
    1 κουταλιά της σούπας κορν-φλάουρ
    αλάτι
    πιπέρι
   
    ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
    3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
    2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
    1 κουταλιά της σούπας μέλι
    4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

    Εκτέλεση συνταγής:


    Μαρινάρετε το κρέας  μια μέρα πριν το ψήσετε.
    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200° C, ξεπλένετε το κρέας και το σκουπίζετε.

    Στρώνετε σε γάστρα με καπάκι τα κρεμμύδια και τις πατάτες και τοποθετείτε και τα κότσια.
    Προσθέτετε, τις κανέλες, τα δαφνόφυλλα και την φλούδα λεμονιού.
    Με ένα μαχαίρι ανοίγετε μικρές σχισμές στο χοιρινό ώστε να μπει μέσα από ένα γαρίφαλο η μισή σκελίδα σκόρδου     και κατόπιν περιχύνετε με το κρασί και τον ζωμό.   
   Αλείφε καλά το κρέας με την σάλτσα επάλειψης και με ότι περισσέψει περιχύνουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε .
   Αλατοπιπερώνετε.
   Τοποθετείτε το φαγητό στον φούρνο στην χαμηλότερη θέση της σχάρας και ψήνετε για 30'.
   Στη συνέχεια χαμηλώνετε τον φούρνο στους 170° C και ψήνετε για άλλες δυόμισι ώρες.
   Μόλις το φαγητό ψηθεί το βγάζετε από τον φούρνο και μεταφέρετε το κρέας σε μια πιατέλα μέχρι να πάρετε την σάλτσα του.
   Πετάτε τις κανέλες και τις δάφνες και σουρώνετε την σάλτσα που έχει απομείνει στη γάστρα σε ένα κατσαρολάκι. Κρατάτε μόνο το ζουμί.
  Ξαναβάζετε το κρέας στην γάστρα χωρίς καπάκι και ψήνετε για 30' ακόμα στους 200° C να ροδοκοκκινίσει!

    Για την σάλτσα του ψητού, βάζετε το κατσαρολάκι με το ζουμί  σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε 1 κουταλιά της σούπας κορν-φλαουρ (διαλυμένη σε λίγο νερό) και ανακατεύετε μέχρι να  δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Αλατοπιπερώνετε αν χρειαστεί.
   Σερβίρετε το κρέας κομμένο σε ροδέλες με τις πατάτες και περιχύνετε την σάλτσα του.

Συμβουλή

Για να μαρινάρετε το κρέας το βάζετε σε μία λεκάνι με νερό (να το καλύπτει), με μια κουταλιά της σούπας ξίδι, 2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι και το αφήνετε στο ψυγείο.
Αναφορά στον συντονιστή   Καταγράφηκε

Ο κόσμος είναι πολύς για να κάνω σε όλους το χατήρι!
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!