Womens Club
Μάρτιος 29, 2024, 09:37:02 πμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
 
   Αρχική   Βοήθεια Αναζήτηση Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Πασχαλινά Τσουρέκια  (Αναγνώστηκε 867 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
alexia
Administrator
******
Μηνύματα: 345



« στις: Νοέμβριος 21, 2012, 12:22:11 μμ »



    Υλικά που θα χρειασθούμε:

    7 κούπες αλεύρι κίτρινο (δυνατό)
    1 κούπα φρέσκο βούτυρο λιωμένο
    2 κουτάλια της σούπας μαστίχα
    2 φακελάκια μαγιά σκόνη
    1 κουτάλι της σούπας αλάτι
    1 1/2 κούπα ζάχαρη
    1/2 κούπα γάλα
    ξύσμα από ένα πορτοκάλι
    3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
    4 αυγά


    Εκτέλεση Συνταγής:

Σε ένα γουδί ή στο μούλτι ρίχνουμε την μαστίχα και την κάνουμε σκόνη (προσοχή να είναι όλα απόλυτα στεγνά).
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, την κοπανισμένη μαστίχα, τη μαγιά και το αλάτι.
Τα ανακατεύουμε καλά.
Στην συνέχεια τοποθετούμε το μίγμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα, τα αυγά, το βούτυρο, το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Τα χτυπάμε για 10 λεπτά σε μεσαία ταχύτητα προσθέτοντας εάν χρειαστεί λίγο αλεύρι ώστε να δημιουργηθεί μια εύπλαστη αλλά όχι αραιή ζύμη.
Σκεπάζουμε το μπωλ με μια κουβέρτα και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει.
Αφού γίνει αυτό παίρνουμε το ένα τέταρτο από τη ζύμη και με το χέρι μας το πλάθουμε σε όποιο σχήμα θέλουμε.
Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για την υπόλοιπη ζύμη.
Τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν.
Τα αλείφουμε με τον κρόκο των δύο αυγών χρησιμοποιώντας ένα κομματάκι βαμβάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά.


Καλή Επιτυχία!
Αναφορά στον συντονιστή   Καταγράφηκε

Ο κόσμος είναι πολύς για να κάνω σε όλους το χατήρι!
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!