Womens Club
Απρίλιος 19, 2024, 11:16:10 μμ *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
 
   Αρχική   Βοήθεια Αναζήτηση Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Ελάφι με κονιάκ και σταφίδες  (Αναγνώστηκε 1577 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
alexia
Administrator
******
Μηνύματα: 345



« στις: Δεκέμβριος 27, 2011, 08:03:18 μμ »

Για 4 άτομα


Υλικά που θα χρειασθούμε


    1 κιλό ελάφι
    ½ κιλό κόκκινο κρασί
    1 κρεμμύδι
    1 πράσινη πιπεριά
    1 καρότο
    1 φλ. τσαγιού μαύρες σταφίδες
    6 δαμάσκηνα ξερά χωρίς κουκούτσι
    ½ φλ. τσαγιού κουκουνάρι
    100 γρ. σόγια σος
    300 γρ. κονιάκ
    6 καρφάκια γαρύφαλλου
    3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
    1 σκελ. σκόρδο
    δενδρολίβανο
    θυμάρι
    4 φύλλα δάφνης
    μπαχάρι
    ελαιόλαδο
    αλάτι
    πιπέρι


Εκτέλεση Συνταγής


Ξεκινάμε από την προηγούμενη μαρινάροντας το κρέας, το οποίο έχουμε κόψει σε χονδρά κομμάτια.
Τη μαρινάδα τη φτιάχνουμε ως εξής: σε μια μεγάλη λεκάνη βάζουμε δενδρολίβανο, δύο φύλλα δάφνης, θυμάρι, γαρύφαλλο, μπαχάρι, πιπέρι, ένα καρότο, ένα κρεμμύδι, μία πράσινη πιπεριά κομμένα όλα στα τέσσερα, μία σκελίδα σκόρδο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και όλο το κρασί.
Βουτάμε τα κομμάτια το κρέας και τ’ αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν και ν’ απορροφήσουν τα υπέροχα αρώματα.

Την επόμενη μέρα βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το σκουπίζουμε καλά για να μη βγάλει υγρά στο σοτάρισμα και μας καθυστερήσει.
Σε μια πλατιά και βαθιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρέας με λίγο ελαιόλαδο για να ανοίξουν οι πόροι του και να μαλακώσει.
«Σβήνουμε» με το κονιάκ και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα ψιλοκομμένα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο και σε κόκκους, δύο φύλλα δάφνης, δενδρολίβανο και λίγη σόγια σος.
Ανακατεύουμε καλά, το αφήνουμε για λίγο να τραβήξει τα υγρά του και μετά βάζουμε νερό, μέχρι να σκεπαστεί το κρέας και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα (αν σε μία ώρα το κρέας μας δεν έχει μαλακώσει αρκετά, προσθέτουμε λίγο ακόμη νεράκι).

Για να δέσουμε τη σάλτσα του, ρίχνουμε το κορν-φλάουρ το οποίο έχουμε διαλύσει σε λίγο νεράκι μέσα στο ζουμί και ανακατεύουμε. Το φαγητό μας είναι έτοιμο. Σερβίρεται τέλεια με λαχανικά και ρύζι.

Καλή μας όρεξη!
Αναφορά στον συντονιστή   Καταγράφηκε

Ο κόσμος είναι πολύς για να κάνω σε όλους το χατήρι!
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines Έγκυρη XHTML 1.0! Έγκυρα CSS!